Over Studio PIX+ Prints (SPPP) | About Studio PIX+ Prints (SPPP)

“De SPPP stijl is eigenzinnig en authentiek, bewust imperfect en allerdaags creatief…

Als autonoom ontwerper van SPPP, liefhebber van papier en mixed media doe ik vooral wat ik leuk vind, zonder hoge lat. De hoge maatstaf van perfectionisme bracht helemaal niets en weerhield me er juist van om dingen te ontdekken en verder te ontwikkelen. Gelukkig ben ik tot inzicht gekomen en geniet ik er juist van om elke dag iets te maken. Het proces is inmiddels vele malen belangrijker voor me geworden dan het resultaat.

Ooit had ik heel duidelijk voor ogen wat ik wilde en wist precies wat ik mooi vond en wat niet… Het grappige is dat ik steeds meer dingen mooi ben gaan vinden en eigenlijk helemaal niet meer zo goed weet wat ik niet mooi vind. Het verhaal is nu omgekeerd en het lijntje is eigenlijk alleen maar dunner geworden. Schoonheid zit voor mij eigenlijk in heel veel dingen, ik moest het alleen gaan zien.

Ik vind het leuk om schoonheid te ontdekken in het onverwachte. Die tegenstelling levert vaak een heel interessant en spannend beeld op. Het maakt schoonheid sterk en kwetsbaar tegelijk. Neem bijvoorbeeld een oude muur in een slooppand waar alle lagen behang van zijn afgebladderd. Bij het bekijken van de muur komt in de eerste instantie waarschijnlijk een ongemakkelijk gevoel gevolgd door de gedachte “dit hoort niet zo”… In plaats van deze gedachte te voeden en de daaruit voortkomende drang om de muur te willen fixen te kunnen weerstaan, is het juist goed om te focussen op wat er nu is. De kunst is om te zien wat er nog is aan textuur, diepte, kleur en vorm. het beeld is vele malen complexer dan een perfect behangetje. Bekijk het rustig… Wat spreekt aan of juist niet? Hoe voelt het? Isoleer mooie stukken met behulp van een frame, ik weet zeker dat er heel wat onverwachte pareltjes tussen zullen zitten.

In een maakbare wereld is het een verademing om af en toe even uit de “het-hoort-zo-kramp” te komen en te realiseren dat normaal, zekerheid en veiligheid vaak enorme dooddoeners zijn en beperkend kunnen werken op de manier waarop we de wereld zien en wat we ermee doen. Ze kunnen ons ervan weerhouden om een eigen (creatieve) weg te gaan. We willen graag uniek zijn, gezien en gehoord worden een eigen stijl ontwikkelen, opvallen in positieve zin maar… Je hoofd boven het maaiveld uitsteken is volgens een bekend Nederlands spreekwoord dodelijk. Doe maar gewoon… Maar een ander – Engels – spreekwoord leert ons juist dat met de stroom meebewegen dodelijk is. Stop met meedrijven in de stroom, steek je hoofd boven het maaiveld uit. Durf jezelf te zijn, durf fouten te maken en durf je eigen unieke stem te ontwikkelen.

Mijn eigen zoektocht ging van setjes van drie, realistische tekeningen en netjes binnen de lijntjes kleuren naar grunge, shabby, urban, graffiti, rommelig, rauw, stoer, bold, contrast, gekras en textuur lagen. Ik wilde het één, maar kwam thuis bij het iets heel anders…

Ik hoop je in de eerste plaats met mijn verhaal te inspireren en wil je heel graag laten zien dat creativiteit een constante ontdekkingsreis is naar je eigen unieke stem. Daarnaast heb een webwinkel bij Digiscrap.shop en verkoop daar digitale ontwerp-, artjournal,- en scrapbook producten voor commercieel- (CU) en persoonlijk gebruik (PU). Veel van mijn producten zijn zonder (beperkend) thema, zodat je zelf kan bepalen waar je kunstwerk over gaat. Combineer, experimenteer, speel verwonder en ontdek!


“The SPPP style is quirky and authentic, deliberately imperfect and everyday creative …”

As an independent designer of SPPP, I just do what I like, without high standards. I love grunge, shabby, urban, graffiti, messy, raw,rough and bold designs, with high contrast, scribbles, texture layers and typographic elements

I have a webshop at Digiscrap.shop and sell digital design-, artjournal-, and scrapbook products for commercial- (CU) and personal use (PU).