Je bent een kei!

Gisterenavond laat (slechte timing) was ik op zoek naar een gepast cadeautje voor iemand die me enorm geholpen heeft. Vandaag had ik mijn laatste afspraak en wilde iets geven als bedankje hiervoor. Vaak werp ik dan een blik in mijn speciale cadeau lade, loop ik even langs mijn boekenkast of kijk ik op zolder of er nog iets leuks tussen mijn DIY spulletjes ligt. Meestal vind ik wel wat, maar nu niets! Beetje teleurgesteld dook ik mijn bed in, in de hoop op een eureka moment in de morgen… Terwijl ik ’s ochtends vroeg naar het hek slenter om deze te openen dient het eureka moment zich aan in de vorm van een kei-gaaf idee! Stenen! Dat is het! Snel zoek ik naar wat donker grijze keitjes tussen het grind op het pad. Witte stiften heb ik nog, fijne zwarte permanent markers, een doorzichtig zakje, wat wit en grijs karton… Nadat ik alles bij elkaar heb gescharreld geef ik de keitjes oogjes en een lachend mondje. Op een grijs kartonnetje zet ik de tekst “Jij ben een kei”. Een tevreden glimlach verschijnt op mijn gezicht, de keitjes doe ik in het zakje en niet het grijze labeltje erop. Als dat geen leuk cadeautje is…

I think you rock!

Late last night (bad timing) I was looking for a suitable gift for someone who helped me enormously. Today I had my last appointment and wanted to give something as a thank you for this. I often take a look in my special gift drawer, I walk past my bookcase or I look in the attic to see if there is anything nice in my DIY stuff. I usually find something, but now nothing! A bit disappointed, I went into my bed, hoping for a eureka moment in the morning… As I wander early in the morning to the fence to open it, the eureka moment presents itself in the form of a rock-solid idea! Rocks! That is it! I quickly look for some dark gray pebbles between the gravel on the path. I still have white markers, fine black permanent markers, a transparent bag, some white and gray cardboard… After I have scraped everything together I give the pebbles eyes and a smiling mouth. I put the text “You Rock!” on a gray cardboard. A happy smile appears on my face, I put the pebbles in the bag and staple the gray label on it. If that is not a nice gift …