Artjournal – Collage #2

Met deze woest hysterische layout wil ik je graag laten zien dat scrapbook verder kan gaan dan een layout met wat foto’s scrappen. In de achtergrond heb ik (bijna niet meer zichtbaar) een foto van mijn bakje met collage knipsels geblend. Net als bij artjournaling kunnen er ook digitaal dingen “verstopt” worden in een layout. De groene tekst gaat letterlijk en figuurlijk over mijn collage bakje, het bakje van waaruit ik mijn (analoge) artjournals vormgeef. De tekst is ook niet leesbaar, maar als ik deze layout zie weet ik wat er staat en waar het overgaat. Daar gaat het uiteindelijk om. Er kunnen situaties zijn waarin je het niet wenselijk vindt om alles uit te schrijven, dan is dit ook een mogelijkheid. Binnenkort zal ik hier op mijn inspiratie blog meer over vertellen. Artjournaling kan dus ook heel goed digitaal! Dus ook als je niet van vieze handen houdt, of op dit gebied niet zo handig bent, maar je wel heel graag kunstzinnig wilt uiten, dan is dit een mooie en ook zeer creatieve oplossing! Ik heb de elementjes uit de Collage Minikit in deze layout qua kleur wat aangepast…

With this madly hysterical layout, I would like to show you that scrapbook can go further than scraping a layout with some photos. In the background I blended (almost no longer visible) a photo of my box with collage clippings. Just like with artjournaling, things can also be digitally “hidden” in a layout. The green text is literally and figuratively over my collage box, the box from which I design my (analog) art journals. The text is also not readable, but when I see this layout I know what it says and what it is about. That is ultimately what it is all about. There may be situations where you do not find it desirable to write everything out, then this is also a possibility. Soon I will tell more about this on my inspiration blog. Artjournaling can therefore also be done digitally! So even if you do not like dirty hands, or are not so handy with this kind of stuff, but you really want to express yourself artfully, then this is a beautiful and also very creative solution! I have adjusted the colors of the elements of the Collage Minikit in this layout…